Poluarea apelor

Surse

Poluarea apei rezulta din multe activitati umane.Poluantii din surse industriale pot cadea din gurile de varsare ale tevilor unor fabrici sau se pot scurge din tevile si rezervoarele de apa aflate sub pamant.Apa poluata poate curge din minele unde apa se scurgea printre pietrele bogate in minereuri sau care fusesera contaminate de catre chimicalele folosite in procesarea aurului.Orasele sau alete comunitati rezidentiale contribuie cu apa de canal,care contine un amestec de chimicale domestice.Cateodata  intreprinderile au anumite scugeri de materiale poluante care se revarsa la randul lor in canalele din oras,marind astfel varietatea poluantilor in zonele municipale.Poluantii din surse agricole ca fermele de exemplu contribuiesc cu deseuri animale si sedimente din eroziuni.
Poluarea apei poate fi cauzata de asemenea si de alte tipuri de poluare.Spre exemplu dioxidul de sulf provenit din uzinele energetice produce poluarea aerului,astfel aerul poluat se amesteca cu atmosfera umeda si produce acidul sulfuric transportat cu ajutorul aerului,care cade pe pamant sub forma ploii acide.Ploile acide pot fi transportate de rauri,devenind astfel o forma de poluare care poate rani sau elimina complet orice vietate.
De asemeni gunoiul din pamant poate fi o forma de poluare a apei ,daca apa de ploaie patrunde printre gunoi si absoarbe toxinele inainte de a se scufunda in sol si contamineaza apa aflata sub pamant(apa care este natural stocata sub pamant in straturi de nisip numite acvifere).

Poluarea apelor din Vrancea

Cele mai mari rauri din judetul Vrancea, Milcovul si Putna au ajuns gropile de gunoi ale oraselor din zona. Vrancea este cunoscuta cu apa cea mai dura din Romania. Ceea ce este un lucru extrem de grav.In timp consumand apa contaminata cu bacterii de la robinete.Paraziti ca : „Giardia Iamblia” si „Cryptosporidium parvum” apar ocazional in proviziile de apa potabila urbana.Acesti paraziti pot cauza boala,in special oamenilor care sunt foarte tineri sau foarte batrani,si in oamenii care sufera deja de alte boli.
In aceasta privinta primaria ar trebui sa se implice mai mult, insa noi ca locuitori pentru a evita aceste probleme putem fierbe apa de la robinet sau putem consuma apa plata.

Biografie: -Ziarul Adevarul
:                                          -www.referat.ro
– Poluarea si protectia mediului -Editura Stiintifica si Enciclopedica , Bucuresti , 1975
– Ecologie si protectia mediului – Editura Constelatii , Bucuresti , 2001

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: