Groapa de gunoi a Focsaniului

Groapa de gunoi a orasului Focsani

Groapa de gunoi a orasului este de asemenea o problema care contribuie la accentuarea poluarii.Autoaprinderea biomasei din groapa de gunoi este frecventă la Focşani. Oficialităţile spun că această problemă va înceta odată cu deschiderea unui depozit ecologic pentru deşeuri, în localitatea Haret. Pana atunci insa va trebui sa suportam fumul care acopera orasul atunci cand au loc incendii la grapa de gunoi.
La groapa de gunoi a Focşaniului au început sau inceput lucrările de construire a unor puţuri care să capteze biogazul din resturile menajere.
Lucrările sunt finanţate de Guvernul Danemarcei, care suportă 40% din costuri, de primăria locală (10%) şi de Compania de Utilităţi Publice Focşani (50%).
Vor fi forate cinci puţuri, după care se va verifica dacă gazele extrase corespund paramentrilor. Este o cantitate mică, însă important este că se reduce cantitatea de noxe care ajunge în atmosferă”, a declarat Decebal Bacinschi, primarul Focşaniului.
Acesta a precizat că rampa de gunoi fi închisă. „Va trebui să găsim şi să amenajăm alt spaţiu pentru depozitarea gunoaielor”.

Biografie : http://www.realitatea.net

În comunele din judeţul Vrancea, oamenii au fost învăţaţi sa depoziteze selectiv gunoiul

Învăţăturile europene au ajuns la sate, cel puţin în cele din judeţul Vrancea. E imposibil să nu observi pe uliţe, din loc în loc, zone special amenajate în care sătenii depozitează obiectele de plastic. Totul, spun ei, pentru ca locul în care trăiesc să fie mai curat.
Oamenii de la ţară au spus că există totuşi o problemă: pubelele sunt mereu pline. “Ar trebui măcar odată pe săptămână să se ridice gunoaiele de aici. Sunt două săptămâni de când nu s-a ridicat”, a declarat unul dintre localnici.
Şi în Focşani sunt câteva puncte de colectare selectivă pentru hârtie, plastic şi sticlă. Şi aici însă, este acceasi problemă, autorităţile ridică prea rar gunoiul.
Într-o singură lună, în Vrancea au fost colectate peste 280 de tone de deşeuri de sticlă, 50 de tone de PET-uri şi peste 100 de tone de hârtie.
Sursa: Realitatea TV

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: